Oranje wacht op Ajax en Premier League-duo: Die kunnen minuten gaan maken

Oranje wacht op Ajax en Premier League-duo: "Die kunnen minuten gaan maken"

28-05-2017 16:10
10

Wesley Sneijder voegt zich zondag al bij het Nederlands elftal, al wist Fred Grim daar aan het begin van de middag officieel nog niets van. De interim-bondscoach is in overleg met Dick Advocaat.

Ook al is hij fysiek nog niet aanwezig, Advocaat lijkt de touwtjes nu al stevig in handen te hebben bij Oranje. Grim kon - of wilde - zondag na de ochtendtraining in het Portugese Lagos, waar Oranje op trainingskamp is, nog niet bevestigen dat Sneijder zich eerder bij Oranje meldt.

"Dat hoor ik vanmiddag. Dick weet als het goed is meer", aldus Grim tegen de NOS. Inmiddels is de entree van Sneijder bevestigd. Opvallend, omdat Galatasaray nog een wedstrijd speelt dit seizoen. "Het zou prettig zijn om het snel te horen, want dat geeft ook voor mij de duidelijkheid die ik nodig heb."

Grim heeft dinsdag in de oefeninterland tegen Marokko niet de beschikking over een aantal bekende Oranje-internationals. "Maar de Ajacieden en Vincent Janssen stromen vanavond in en morgen Nathan Aké", zegt hij. "Nou, de groep die we dan tot onze beschikking hebben die kan minuten gaan maken."