Meevaller voor Nederlands elftal in Lagos: Sneijder en verdediger sluiten al aan

Meevaller voor Nederlands elftal in Lagos: Sneijder en verdediger sluiten al aan

28-05-2017 15:37
7

Wesley Sneijder meldt zich zondag al bij het trainingskamp van het Nederlands elftal in het Portugese Lagos. De middenvelder heeft van Galatasaray toestemming om naar Oranje te vertrekken. Wesley Hoedt is al aangesloten.

Hoewel Galatasaray nog twee competitiewedstrijden speelt, mag Sneijder al afreizen naar Lagos. De grootmacht uit Istanbul speelt maandag tegen Alanyaspor en sluit de competitie zondag af tegen Konyaspor. Interim-bondscoach Fred Grim vertelde aan onder meer het Algemeen Dagblad dat de 32-jarige spelmaker woensdag al beschikbaar is in de oefeninterland tegen Marokko.

Datzelfde geldt voor Wesley Hoedt, die zich al bij de Oranje-selectie heeft gevoegd. De verdediger kan vanwege een schorsing niet in actie komen in het laatste competitieduel van SS Lazio met Crotone. "Daarom heb ik besloten om al aan te sluiten, zodat ik fit kan blijven", zegt hij tegen de NOS. Hoedt sprak nog niet met bondscoach Dick Advocaat. "Ik heb nog geen contact gehad met Advocaat. Ik denk dat dat in de komende periode als hij aansluit wel zal gebeuren."

Blikvangers als Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Daley Blind melden zich pas na het oefenduel met Marokko bij Oranje, dat zondag tegen Ivoorkust oefent. Na die oefeninterland begint Dick Advocaat aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn eerste klus is de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 9 juni.