Koeman adviseert PSV'er stap naar buitenland: 'Je moet jezelf uitdagen'

Koeman adviseert Eredivisie-uitblinker stap naar buitenland: 'Is er klaar voor'

20 mei om 23:42

Ronald Koeman adviseert Joey Veerman een transfer te maken naar het buitenland. Voor de ontwikkeling van de middenvelder zou het beter zijn om uitgedaagd te worden in een andere competitie, zo stelt de bondscoach in Veronica Offside over de PSV'er die is opgenomen in de voorselectie van Oranje.

"Het is jammer dat we ook met name in die interlands in maart, dat we gedurende een hele periode, veel geblesseerde spelers hebben gehad", geeft Koeman aan. "Dus ik heb nooit een oefenwedstrijd gehad om te kijken met Frenkie de Jong met Veerman, of met Reijnders of met Schouten. Dat is jammer want ik had ook graag Van de Ven in het centrum achterin willen opstellen in oefenwedstrijden, maar dat is helaas niet gelukt."

"Je moet denk ik als speler, en dat is gewoon algemeen, dat voelde ik zelf altijd... je moet wel uitdagingen in je carrière als speler hebben. Ik vind dat hij zó goed is voor Nederland en ik wil hem graag waar dan ook, in Spanje of in Italië of Duitsland of Engeland, zien op het middenveld, want dat is qua alles het hoogste niveau. Ik denk dat hij in alle opzichten klaar is voor een stap naar het buitenland", zo meent Koeman.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!