Koeman hekelt handelswijze Laporta: 'Je ziet het ook nu met Xavi weer'

Koeman hekelt handelswijze Laporta: 'Je ziet het ook nu met Xavi weer'

20 mei om 23:24
Laatste update: 21 mei om 06:58

Hoewel het avontuur bij FC Barcelona niet uitdraaide op een onverdeeld succes, heeft Ronald Koeman geen spijt van zijn beslissing om het Nederlands elftal in 2020 in te ruilen voor de Catalanen, zo vertelt de bondscoach van Oranje bij Veronica Offside.

Koeman heeft geen spijt dat hij de deur bij Oranje achter zich dichttrok om naar FC Barcelona te gaan. "Als ik nu weer de kans zou krijgen in dezelfde situatie, dan zou ik het weer doen", geeft de bondscoach aan. "Het is mijn club, in allerlei opzichten. Je weet alleen nooit hoe iets uiteindelijk verloopt en hoe het verdergaat na presidentsverkiezingen."

Koeman baalde van het feit dat corona een dusdanige impact had. "Dat was dramatisch, dat eerste seizoen hadden we een leeg Camp Nou, iedere thuiswedstrijd. Ondanks dat heb ik een jaar lang Messi getraind, en van Messi genoten. Dat is ook wat waard."

Op de suggestie van presentator Wilfred Genee, of Joan Laporta een 'lul' is, antwoordt Koeman bevestigend. "Ja, dat klopt. Je ziet het ook met Xavi nu weer." Genee stelt vervolgens dat het logisch is dat Xavi uit heeft gesproken dat er gezien de regels rondom financial fairplay niet veel mogelijk is. "Dat zei ik ook", vult Koeman aan. "Alleen mocht ik niet voor tweehonderd miljoen investeren, dat hebben ze nu wel gedaan."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!