Koeman gaat Wijnaldum meenemen naar EK

Hoge woord is eruit: Koeman neemt Wijnaldum mee naar het EK

21 mei om 06:19
Laatste update: 21 mei om 09:21

Georginio Wijnaldum kan zich opmaken voor het EK. Bondscoach Ronald Koeman geeft in Veronica Offside aan dat de middenvelder in de definitieve selectie zal zitten, en dat hij nog altijd overtuigd is van de kwaliteiten van de voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en Liverpool.

Kieft meent dat het Nederlands elftal op het middenveld baat kan hebben bij een middenvelder met diepgang, naast een speler als Frenkie de Jong, Joey Veerman of Jerdy Schouten, en heeft een naam in gedachten. "Als Wijnaldum daadwerkelijk nog de Wijnaldum is die hij ooit was, en ik kan niet beoordelen hoe hij nu is, dat heb je wel nodig. Iemand die eroverheen kan komen en het ook kan belopen."

Koeman is overtuigd van Wijnaldum, zo geeft hij aan. "Hij kan het nog steeds, ja." Presentator Wilfred Genee haalt vervolgens de statistieken erbij van het aantal goals dat Wijnaldum samen met Memphis voor Oranje maakte. "Ik heb de overtuiging dat ze allebei nog datzelfde kunnen brengen", stelt Koeman, alvorens uit te spreken dat Wijnaldum mee zal gaan naar het EK.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!