Te Kloese 'trots en dankbaar' na Slot-exit naar Liverpool

Te Kloese heeft vertrouwen na Slot-exit: 'Zeer geschikte kandidaat vinden'

20 mei om 23:14

Dennis te Kloese kijkt met 'trots en dankbaarheid' terug op de samenwerking met Arne Slot. De algemeen directeur van Feyenoord raakte de trainer liever niet kwijt aan Liverpool, maar hij begrijpt dat het gaat om een 'unieke kans'. Te Kloese heeft alle vertrouwen in de toekomst bij de Rotterdammers.

"Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne", steekt Te Kloese van wal op de clubsite. "Tegelijkertijd begrijpen we natuurlijk heel goed dat werken bij een club als Liverpool voor hem een bijzondere en unieke kans is. Met dat in ons achterhoofd zijn we het gesprek aangegaan om te kijken of we er samen uit zouden komen, en dat is uiteindelijk gelukt."

Te Kloese kijkt met 'trots en dankbaarheid' terug op de jaren dat Slot hoofdtrainer van Feyenoord was. "Onder zijn leiding en met een groep hele goede mensen om hem heen hebben spelers zich uitstekend ontwikkeld, is het publiek vermaakt met mooi voetbal en, zeker niet onbelangrijk, zijn prachtige resultaten behaald. Arne heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Feyenoord, en daarmee niet alleen aan voetbalminnend Nederland maar ook over de grenzen laten zien waar we als club voor staan en toe in staat zijn. Liverpool krijgt er een buitengewoon vakman bij."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Bij Feyenoord gaat de focus nu op het vinden van een geschikte opvolger. Te Kloese is blij dat er eindelijk duidelijkheid is. "Het fundament dat de afgelopen jaren is gebouwd is heel sterk met een groot team van vakmensen, maar de hoofdtrainer is natuurlijk wel een cruciale schakel daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden waardoor Feyenoord kan voortborduren op de recente successen."

Het is nog altijd onbekend wie er komend seizoen voor de groep staat bij Feyenoord. Namen als Marino Pusic en Dick Schreuder passeerden de revue al. Ook Borussia Dortmund-assistent Nuri Sahin lijkt een kandidaat.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: