Slot noemt vernedering Ajax als hoogtepunt: 'Zo'n extreme dominantie'

Slot noemt vernedering Ajax als hoogtepunt: 'Zo'n extreme dominantie'

21 mei om 06:46
Laatste update: 21 mei om 09:22

Hoewel de periode van Arne Slot bij Feyenoord vele hoogtepunten kent, ziet de oefenmeester zelf de 6-0 zege op aartsrivaal Ajax als de mooiste wedstrijd. Zo geeft Slot aan in een afscheidsinterview met Feyenoord One.

"Het zijn er zoveel geweest", stelt Slot over de hoogtepunten. "Vaak benoem je een wedstrijd die tot een prijs heeft geleid. Dan zou je de bekerfinale of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kunnen noemen. Je zou ook nog de uitoverwinning tegen Ajax na achttien jaar voor het eerst kunnen noemen. Als voor mij een wedstrijd eruit springt omdat dat een prestatie was, en dat is ook een drijfveer voor mij, om dingen te presteren die daarvoor niet gepresteerd zijn... dan moet ik aan de 6-0 op Ajax denken, dat is daarvoor nog nooit gebeurd."

De oefenmeester had de score echter graag nog hoger uit zien vallen en zag daar ook de mogelijkheden voor. "We hebben nog wel wat kansen gemist. Wat ook normaal is. In elke wedstrijd mis je kansen. We gingen als topfavoriet de wedstrijd in, maar de manier waarop... dat de tegenstander geen enkel schot op goal had tot de laatste minuten en wij een recordaantal doelpogingen hadden. Het was zo'n extreme dominantie. Niet alleen in de 6-0, maar in het hele spelbeeld. De interactie tussen de spelers en het publiek, de blijdschap, de mensen die zo euforisch waren. Dat is de wedstrijd die mij het meest bij zou blijven."

"Als je dan een wedstrijd speelt waarin je de tegenstander hebt die in de laatste minuut voor het eerst op goal schiet, helaas zou ik bijna zeggen, dan is dat verdedigend een ongekende prestatie geweest", vervolgt Slot. "Zoveel doelpogingen tegen Ajax, dan komt er in die wedstrijd heel veel samen wat we in drie jaar getracht hebben zo goed mogelijk te maken."

Dat Ajax zelf geen goed seizoen draaide, zegt volgens Slot niet alles. "Ik schat Ajax ook nog heel hoog in. Hoger dan andere mensen. Dit seizoen werd nog wel eens laagdunkend over ze gesproken. Ik vind dat ze goede spelers hebben. Ajax en Lazio schat ik om en nabij hetzelfde in. Winnen van Lazio was ook bijzonder, maar 6-0 en met zoveel dominantie, daar heb ik van genoten."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!