'Arne Slot wil Johan Bakayoko naar Liverpool meenemen'

'Slot kijkt direct rond in Eredivisie, Liverpool aast op PSV-uitblinker'

20 mei om 22:47
Laatste update: 20 mei om 23:13

Johan Bakayoko is een van de kandidaten om komende zomer naar Liverpool te komen. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde transferexpert Sacha Tavolieri. Arne Slot en Barry Hunter zijn gecharmeerd van de aanvaller van PSV.

Volgense Tavolieri volgt Liverpool Bakayoko al sinds maart 2023. De aanvaller van PSV zou de voorkeur hebben voor een transfer naar een club die Champions League gaan spelen komend seizoen. De kans is groot dat een eventuele transfer pas na het EK plaats zal vinden. Bakayoko zal daar naar alle waarschijnlijkheid met België aan deelnemen. De transfersom zou volgens Tavolieri lager uitvallen dat de door PSV gewenste vijftig miljoen euro. 

Liverpool kan rekenen op de concurrentie van RB Leipzig en Borussia Dortmund. De Duitse topclubs zouden ook op Bakayoko azen. Van eventuele interesse van Paris Saint-Germain is tot op heden niets bekend. Liverpool houdt er rekening mee dat Mohamed Salah eventueel vertrekt deze zomer. 

Bakayoko speelde dit seizoen 48 duels voor PSV. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij veertien assists. Zijn contract bij PSV loopt nog tot medio 2026.