'Chelsea gaat door met renovatie en wil wereldrecord betalen voor Van Dijk'

'Chelsea gaat door met renovatie en wil wereldrecord betalen voor Van Dijk'

29-05-2017 09:02
4

Virgil van Dijk kan deze zomer de duurste verdediger ooit worden. Chelsea is volgens Engelse media bereid ver te gaan voor de verdediger van Southampton.

Volgens The Telegraph heeft Chelsea een prioriteit gemaakt van Van Dijk, die de tweede helft van het Premier League-seizoen miste door een zware enkelblessure. Chelsea heeft concurrentie van half Europa, maar één club in het bijzonder: Manchester City. Pep Guardiola is net als Antonio Conte gecharmeerd van Van Dijk.

Wedden

Meer odds

Omdat de Oranje-international in principe niet mag vertrekken bij Southampton, moeten geïnteresseerde clubs diep in de buidel tasten. Het is niet uitgesloten dat het wereldrecord wordt gebroken voor Van Dijk. David Luiz is op dit moment met vijftig miljoen euro (van Chelsea naar Paris Saint-Germain in 2014) de duurste verdediger ooit.

Van Dijk moet bij Chelsea het vertrek van John Terry, die zijn carrière waarschijnlijk voortzet bij Bournemouth, opvangen. Kurt Zouma mag op huurbasis vertrekken, terwijl Andreas Christensen terugkeert van een uitleenbeurt bij Borussia Mönchengladbach.

Lees ook: 'Guardiola mag los van City: budget van 343 miljoen euro en lange wensenlijst'