'Barça wil Deulofeu-clausule activeren, speler zelf twijfelt over terugkeer'

'Barça wil Deulofeu-clausule activeren, speler zelf twijfelt over terugkeer'

29-05-2017 11:20
15

Gerard Deulofeu staat voor een lastige keuze. De aanvaller, afgelopen winter nog serieus in beeld bij Ajax, kan terugkeren naar FC Barcelona. Hij vraagt zich echter af hoeveel hij daar gaat spelen.

Deulofeu is eigendom van Everton en werd door de Engelsen de tweede seizoenshelft aan AC Milan verhuurd. Die verhuur verliep zo succesvol dat hij zich weer in de Spaanse nationale ploeg speelde. Barça raakte opnieuw van hem gecharmeerd en kan dankzij een terugkoopclausule deze zomer zakendoen. Dan moet de speler zelf echter ook overtuigd zijn en daar wringt de schoen. 

Volgens het Spaanse Sport wil Deulofeu met het WK op komst een heel seizoen spelen. Bij Barcelona moet hij het haast zeker afleggen tegen MSN, waardoor hij twijfels heeft over een terugkeer bij de club waar hij zijn hele jeugd speelde. AC Milan zit ondertussen op het vinkentouw om Deulofeu definitief vast te leggen.

Barça heeft nog iets meer dan een maand om Deulofeu te overtuigen. Op 30 juni loopt de transferclausule in het contract van de aanvaller af waardoor hij voor twaalf miljoen euro is op te pikken.