Janssen wil plek niet afstaan: 'Toen was hij volop aanwezig en gaf hij me tips'

Janssen wil plek niet afstaan: 'Toen was hij volop aanwezig en gaf hij me tips'

29-05-2017 16:40
17

Vincent Janssen gaat zich pas na de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg op 9 juni buigen over zijn toekomst. De Oranje-international kwam dit seizoen nauwelijks in het stuk voor bij Tottenham Hotspur.

"Ik wil me eerst focussen op het Nederlands elftal. Daarna bekijken we wel hoe alle partijen de toekomst zien", laat Janssen weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb steeds gezegd: ik geef het zelf minimaal een jaar de kans bij Spurs. Ik heb minder gespeeld dan verwacht, maar ben nu wel een betere speler door elke dag te werken in de top van Engeland."

Ondanks een wereldreis hoopt de 22-jarige spits woensdag in actie te komen in de oefeninterland van Nederland tegen Marokko. "Natuurlijk hakt een trip op en neer naar Hong-Kong erin, maar je moet ook weer niet zeuren", zegt Janssen, die maandag aansloot bij de Oranje-selectie. "Ik ben blij dat ik mijn seizoen bij Oranje mag afsluiten en ben klaar om tegen Marokko te spelen."

Janssen was onder Danny Blind een vaste waarde, maar weet nog niet wat de plannen van Dick Advocaat zijn. "Ik blijf Blind altijd dankbaar voor het vertrouwen. Hij heeft me laten debuteren en tien interlands laten staan. Nu begint een nieuwe periode. Advocaat ken ik alleen van de twee weken dat hij vorig jaar assistent was van Blind. Toen was hij volop aanwezig en gaf hij me tips."