Onrust Roda houdt aan: voorzitter zit niet te wachten op Korotaev en vertrekt

Onrust Roda houdt aan: voorzitter zit niet te wachten op Korotaev en vertrekt

29-05-2017 17:30
23

Hoewel Roda JC zich zondag ten koste van MVV verzekerde van een langer verblijf in de Eredivisie, is het allerminst rustig in Kerkrade. Roda moet op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Harm Wiertz legt zijn taken per direct neer.

Wiertz vertrekt wegens een verschil van inzicht over de manier van toezicht houden. De situatie met aandeelhouder Aleksei Korotaev speelt daarin een belangrijke rol. 'Wiertz kan zich niet vinden in het voornemen van Roda JC om de heer Korotaev binnen te halen als aandeelhouder. Hij is van mening dat legalisering van de aandelentransactie pas aan de orde is na voltooiing van het forensisch onderzoek van de KNVB', luidt een verklaring.

De situatie rondom de overname van Korotaev bevindt zich in een impasse, aangezien de Russisch-Zwitserse zakenman nog altijd vastzit in Dubai wegens het betalen met een ongedekte cheque. Wiertz vindt dat Roda niet in zee moet gaan met een buitenlandse investeerder, maar geldschieters uit de regio aan zich moet binden. Ook pleit hij voor bezuinigingen in het Parkstad Limburg Stadion.

Wiertz krijgt evenwel weinig bijval binnen Roda, waardoor de voorzitter van de rvc afscheid neemt. Hij werd in juni 2014 aangesteld na de degradatie naar de Jupiler League.