Strootman verbindt toekomst aan Roma: middenvelder tekent langdurig contract

Strootman verbindt toekomst aan Roma: middenvelder tekent langdurig contract

29-05-2017 17:46
11

Kevin Strootman heeft zijn toekomst verbonden aan AS Roma. De 27-jarige middenvelder heeft maandag een nieuw contract getekend tot medio 2022, meldt de Romeinse club. Zijn oude verbintenis liep volgend jaar zomer af.

"Deze verlenging is voor mij speciaal", zegt Strootman op de website van de nummer twee van de Serie A. "Ik wil hier iets winnen en zal er alles aan doen om succesvol te zijn. Heel Roma heeft me voortdurend gesteund tijdens mijn blessure, dus ik wil hier graag blijven."

Strootman heeft er vier seizoenen opzitten bij Roma, dat hem in 2013 voor 17,5 miljoen euro overnam van PSV. De linkspoot miste door zware knieblessures een groot deel van de seizoenen 2014/2015 en 2015/'16, maar was deze jaargang weer een vaste waarde. Hij kwam tot 33 optredens in de Serie A, waarin hij vier keer scoorde en nog eens zeven assists gaf.

Strootman stelde zondag met AS Roma Champions League-voetbal veilig door Genoa met 3-2 te verslaan. Die wedstrijd stond voor een groot deel in het teken van het afscheid van Francesco Totti. Voor de oud-speler van Sparta en FC Utrecht is het seizoen nog niet voorbij. Hij meldt zich woensdag bij het Nederlands elftal.