Stam niet naar de Premier League: Reading verliest 'penaltyserie om 195 miljoen'

Stam niet naar de Premier League: Reading verliest 'penaltyserie om 195 miljoen'

29-05-2017 18:52
45

Het Reading FC van manager Jaap Stam speelt volgend seizoen niet in de Premier League. The Royals verloren het promotieduel met Huddersfield Town maandag na strafschoppen. Negentig minuten voetbal en de verlenging hadden geen goals opgeleverd.

Stam maakte afgelopen zomer zijn entree in het Madejski Stadium en was direct dicht bij een huzarenstukje. Vorig seizoen eindigde Reading nog als zeventiende in het Championship. De Nederlander zag zijn ploeg het op een uitverkocht Wembley in de strafschoppenserie echter afleggen. Daardoor grijpt Reading naast een Premier League-ticket én 195 miljoen euro.

In een bijzonder onrustige en chaotische eerste helft had Huddersfield een overwicht. Allleen Isaiah Brown (ex-Vitesse) was evenwel dicht bij een treffer. De Engelsman had de bal in de tiende minuut voor het intikken bij de tweede paal, maar kreeg hem ongelukkig tegen zijn scheenbeen en zag de bal naast het doel rollen.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds nerveuzer. Zowel Huddersfield als Reading, waar Joey van den Berg na een uur werd vervangen, kreeg geen grote kansen meer. Ook in de verlenging hielden beide teams hun kruit door, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.

Michael Hefele ging namens Huddersfield in de fout, maar kwam met de schrik vrij toen Reading-verdediger Liam Moore vervolgens à la Stam hard over schoot. Jordan Obita miste vervolgens ook, waarna Christopher Schindler de beslissende maakte. Hij schoot Huddersfield naar de Premier League, terwijl Stam en Reading een nieuw seizoen Championship wacht.