FC Barcelona maakt einde aan onzekerheid: nieuwe trainer wereldkundig gemaakt

FC Barcelona maakt einde aan onzekerheid: nieuwe trainer wereldkundig gemaakt

29-05-2017 19:18
12

Ernesto Valverde is de opvolger van Luis Enrique bij FC Barcelona. Dat meldt de Catalaanse club maandagavond via de officiële kanalen. De komst van de Spanjaard hing al een tijdje in de lucht. 

Al enkele weken werd de Spaanse oefenmeester gelinkt aan de topclub uit de Primera Division. Valverde was afgelopen seizoen actief als trainer van Athletic Bilbao. Toen hij daar begin vorige week zijn afscheid aankondigde, was het voor iedereen duidelijk dat hij de nieuwe trainer van Barça zou worden. Dat is nu dus bevestigd door Barcelona, dat dit seizoen als nummer twee eindigde in de competitie. 

Valverde was als speler twee jaar actief voor Barcelona. Tussen 1988 en 1990 stond hij onder contract bij de Spaanse grootmacht. Als trainer was hij onder meer actief voor Espanyol, Olympiakos, Villarreal, Valencia en dus Athletic Bilbao. Met Bilbao eindigde hij dit seizoen op een degelijke zevende plek in de competitie, vlak achter Real Sociedad en Villarreal. Valverde heeft voor twee jaar getekend en wordt donderdag officieel gepresenteerd door de club.