In het kort: Heerenveen-talent wijst Ajax af, FC Utrecht wijkt uit naar Waalwijk

In het kort: Heerenveen-talent wijst Ajax af, FC Utrecht wijkt uit naar Waalwijk

29-05-2017 20:55
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Utrecht voor eerste Europa League-wedstrijden naar Waalwijk
FC Utrecht speelt de eerste voorronde van de Europa League in het stadion van RKC Waalwijk. Omdat de Galgenwaard in juli wordt gebruikt voor het EK vrouwenvoetbal moet de ploeg van trainer Erik ten Hag uitwijken naar het Mandemakers Stadion. In het stadion van de Jupiler League-club ligt kunstgras, wat op Europees niveau niet is toegestaan. Voor de eerste voorronde die FC Utrecht moet overleven, maakt de UEFA echter een uitzondering. Andere, grotere stadions waren ook beschikbaar, maar FC Utrecht koos wegens financiële redenen voor het stadion van RKC.

Heerenveen-talent wees Ajax af
Arjen van der Heide, speler van sc Heerenveen onder 16, kon recent de overstap maken naar Ajax. Het talent koos echter voor een langer verblijf in Friesland. Dat maakt de club zelf bekend op hun officiële website. "Wij zijn heel blij dat Arjen voor Heerenveen heeft gekozen", vertelt Jeffrey Talan, hoofd opleidingen. Waar Van der Heide besloot te blijven, raakten de Friezen verdediger Joël Thodé wél kwijt, aan Vitesse.

Negentien man op tweede training Oranje
Het Nederlands elftal heeft maandag met negentien spelers de tweede training afgewerkt van het trainingskamp in Portugal. Een zestal sloot aan bij de selectie van interim-bondscoach Fred Grim. Er waren zes nieuwe gezichten: Ajacieden Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever, Vincent Janssen (Spurs) en debutant Nathan Aké (Chelsea) waren voor het eerst deze week aanwezig in Lagos.