Nadenken kan altijd, zei ik. Maar Oranje zou in principe mijn eerste keus zijn

"Nadenken kan altijd, zei ik. Maar Oranje zou in principe mijn eerste keus zijn"

30-05-2017 07:20
14

Nathan Aké is blij met zijn plek bij Oranje, waarvoor hij 9 juni zijn officiële debuut kan maken in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Mocht het zover komen, dan kan de verdediger niet meer overstappen naar de nationale ploeg van Ivoorkust. De verdediger werd onlangs benaderd door Ivoorkust-bondscoach Marc Wilmots, waar de vader van Aké vandaan komt.

"Nadenken kan altijd, zei ik. Maar Oranje zou in principe mijn eerste keus zijn. Ik denk dat Wilmots dat wel begreep", aldus Aké tegen het Algemeen Dagblad. De speler van Chelsea legt zijn verhouding met Ivoorkust uit. "We hebben nog steeds familie wonen in Ivoorkust. Ik ben er zelf nooit geweest. We zouden dat doen als ik 18 werd, maar ik ben nu 22 en het is er nog steeds niet van gekomen."

"Als het tegen Luxemburg tot speeltijd in een officiële wedstrijd zou komen, is de keuze definitief en staan ook mijn ouders daar voor honderd procent achter", vervolgt Aké, die een bijzonder seizoen meemaakt. Hij begon het jaar als huurling bij Bournemouth, maar werd na zijn goede spel teruggehaald naar Chelsea door manager Antonio Conte.

"Ik denk dat ik een grote stem krijg in wat er deze zomer gaat gebeuren. Ik moet nu zo veel mogelijk spelen. Dat kan op meerdere posities, maar links centraal achterin voelt het fijnst. We zullen zien of Chelsea me die speeltijd kan bieden", zegt Aké, die vóór het duel met Luxemburg, mogelijk tegen Marokko en nota bene Ivoorkust (beide oefeninterlands) al zijn officieuze debuut kan maken.