Onduidelijkheid over toekomst Janssen: 'Heeft alleen wat tegen de groep gezegd'

Onduidelijkheid over toekomst Janssen: 'Heeft alleen wat tegen de groep gezegd'

30-05-2017 07:40
16

Vincent Janssen heeft 'geen idee' waar zijn toekomst ligt. De Nederlandse spits beleefde een zeer teleurstellend eerste jaar bij Tottenham Hotspur en manager Mauricio Pochettino schept weinig duidelijkheid over zijn perspectief bij de Premier League-club. 

Een vertrek zou een uitkomst zijn voor Janssen. "Ik ga daar ook niet alleen over, meerdere partijen hebben een stem", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een eindgesprek met Pochettino over zijn eerste jaar is er niet geweest, zegt Janssen. De spits weet zodoende niet op hoeveel speelminuten hij volgend seizoen kan rekenen. "Dat is iets Nederlands denk ik. Pochettino heeft alleen in zijn algemeenheid iets tegen de hele groep gezegd."

Janssen beseft dat zijn eerste seizoen bij de Spurs niet om over naar huis te schrijven was. "Qua speeltijd is het niet geworden wat ik ervan had verwacht, dat is duidelijk. Maar ik merk wel dat ik een betere speler ben dan vorig jaar om deze tijd, toen we ook met Oranje op stage waren in Portugal", aldus de voormalig goalgetter van AZ en Almere City.

"Ik zat de laatste paar maanden ook steeds beter in mijn vel, maar ja: Spurs is de nummer twee van de Premier League, van de laatste dertien competitieduels wonnen we er twaalf. Dus dan gaat een trainer niet meer wisselen."