'Ik had Nouri er graag bij gehad, maar ik kwam niet eens met hem in gesprek'

'Ik had Nouri er graag bij gehad, maar ik kwam niet eens met hem in gesprek'

30-05-2017 07:47
13

Mark Wotte weigert zich te mengen in de soap rond Hakim Ziyech en Hervé Renard. De spelmaker van Ajax en de bondscoach van Marokko lijken niet met elkaar door één deur te kunnen. Renard liet Ziyech eerder dit jaar links liggen voor de Afrika Cup en inmiddels lijkt de stilist überhaupt niet meer te willen spelen onder de Franse trainer. 

Wotte is bondscoach van Jong Marokko. Hij wil geen uitspraken doen over de ruzie. "Dat is iets tussen die twee. Daar bemoei ik me niet mee. Mijn mening is ook niet gevraagd. Eén ding staat vast: Ziyech heeft het Marokkaanse shirt gedragen. Hij kan nooit meer voor Nederland spelen", zegt hij in gesprek met NRC Next. 

Hij merkt dat het lastig is om spelers te laten kiezen voor Marokko. Ook Abdelhak Nouri (Ajax) koos voor Oranje. "Als bondscoach van Jong Marokko had ik Nouri er natuurlijk graag bij gehad, maar ik kwam niet eens met hem in gesprek", legt Wotte uit. "Je moet het sowieso altijd proberen. Anders krijg je later het verwijt dat Marokko nooit naar hem om heeft gekeken."