Oproep aan miljardair: Hij zegt altijd dat hij NEC nooit laat vallen

Oproep aan miljardair: "Hij zegt altijd dat hij NEC nooit laat vallen"

30-05-2017 09:52
15

Het is de hoogste tijd dat miljardair Marcel Boekhoorn 'echt een keer stelling gaat nemen' bij NEC. Dat zegt journalist Richard van der Made, die de gedegradeerde club uit Nijmegen al jarenlang op de voet volgt. 

"Boekhoorn heeft NEC als investeerder al heel vaak uit de brand geholpen. Dat deed hij al bij de transfers van Edgar Barreto en Andrzej Niedzielan in 2002 en nog steeds dicht hij de gaten en koopt hij afkoopsommen af als er weer eens iemand moet vertrekken", aldus Van der Made in gesprek met de NOS. 

"Boekhoorn heeft veel macht bij NEC. Hij opereert altijd op de achtergrond, maar zou voor een enorme impuls kunnen zorgen als hij echt richting gaat geven aan nieuw beleid. Alleen vrees ik dat hij er weinig tijd voor heeft", vervolgt de verslaggever. "Misschien is Boekhoorn alles ook wel zo zat, dat hij er helemaal uitstapt. Maar dat geloof ik niet zo, want hij zegt altijd dat hij NEC nooit laat vallen."

Of NEC iets heeft geleerd van de degradatie in 2014? "Ze zijn er in Nijmegen nu in elk geval financieel wat beter op voorbereid. Er is veel bezuinigd na de degradatie in 2014. Maar het was de afgelopen jaren natuurlijk opnieuw een behoorlijke puinhoop. En nu zitten ze weer in de problemen door een warrig en onrustig beleid. Ik zie weinig visie bij NEC. Wat dat betreft hebben ze er dus weinig van geleerd."