Barça-icoon stuurt aan op vertrek: Ligt ook aan nieuwe mensen die komen

Barça-icoon stuurt aan op vertrek: "Ligt ook aan nieuwe mensen die komen"

30-05-2017 11:28
27

Andres Iniesta lijkt langzamerhand toe te werken naar een vertrek bij FC Barcelona. De 33-jarige spelmaker laat aan het Spaanse radiostation Onda Cero weten dat hij twijfelt over contractverlenging.

Iniesta debuteerde in 2002 onder Louis van Gaal voor de Catalanen en ligt nog vast tot medio 2018. De kans is aanwezig dat hij over een jaar afscheid neemt. "Ik zeg niet dat ik niet ga verlengen, maar ik ga er wel even goed over nadenken", aldus Iniesta, die zijn beslissing niet neemt op basis van financiële overwegingen. "Het gaat om andere factoren, zoals mijn persoonlijke gevoel en de nieuwe mensen die hier komen. Het besluit moet voor iedereen het beste zijn." Barcelona stelde maandag Ernesto Valverde aan als de nieuwe trainer.

Wedden

Meer odds

Wanneer het volgende zomer tot een vertrek komt, zal Iniesta niet meer in de Primera Division te bewonderen zijn. "Ik wil namelijk niet tegen Barcelona spelen." De 113-voudig Spaans international wil wel nog enkele jaren door blijven voetballen. "Als ik geen ernstige blessures oploop dan moet dat lukken."