Update: 'Terugkeer bij Barça lonkt voor Cruijff: functie besproken met Bartomeu'

Update: 'Terugkeer bij Barça lonkt voor Cruijff: functie besproken met Bartomeu'

31-05-2017 07:30
19

Jordi Cruijff werd maandag kort voor de presentatie van de nieuwe FC Barcelona-coach Ernesto Valverde gezien met voorzitter Josep Bartomeu van de Catalanen. Dat is in Spaanse media meteen voer voor discussie.

Volgens Sport is het geen geheim dat Bartomeu van mening is dat het aan- en verkoopbeleid van Barcelona een stuk beter kan. Momenteel is Robert Fernandez verantwoordelijk voor nieuwe aanwinsten, terwijl Raul Sanllehi overbodige spelers moet zien te slijten.

De Catalaanse krant twijfelt aan de reden van de ontmoeting tussen Bartomeu en Cruijff, die momenteel technisch directeur is bij Maccabi Tel Aviv. 'Spraken ze over de foundation, het goede doel of het technisch directeurschap? Jordi Cruyff is een interessant doelwit en een persoon die vroeg of laat zal terugkeren bij de club van zijn 'afkomst'.'

Ondertussen zit Barça niet stil na de aanstelling van Valverde. Na een teleurstellend seizoen willen de Catalanen afscheid nemen van Jérémy Mathieu en Arda Turan. Ook Rafinha en Lucas Digne kunnen vertrekken. De linksback werd vorige zomer overgenomen van Paris Saint-Germain, maar staat nu in de belangstelling van Olympique Lyon.

Update 31-5, 7.30 uur: Bartomeu en Cruijff hebben wel degelijk een mogelijke functie van de Nederlander bij FC Barcelona besproken. De zoon van Johan Cruijff is kandidaat om deel uit gaan maken van het 'transferteam' van de Catalanen, onder leiding van Robert Fernandez. Dat meldt Cadena SER. Bartomeu is niet tevreden over het aankoopbeleid de laatste jaren.