Vijf transferopties voor Huntelaar: Ajax, België met De Boer of promovendus

Vijf transferopties voor Huntelaar: Ajax, België met De Boer of promovendus

31-05-2017 12:00
12

Een 'concreet plan' voor de nabije toekomst heeft-ie nog niet, zei Klaas-Jan Huntelaar (33) dinsdag. De aanbiedingen gaan ongetwijfeld binnenstromen bij de Nederlandse goalgetter, die in de zomer transfervrij vertrekt bij Schalke 04. Wat zou een mooi avontuur zijn voor KJH? VoetbalPrimeur zet vijf transferopties op een rij.

Newcastle United
Hij werd in het verleden meermaals gelinkt aan clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool. Een overstap naar de absolute top van de Premier League zal er deze zomer waarschijnlijk niet inzitten voor Huntelaar; daar is het een paar jaar te laat voor. Maar: in de herfst van zijn carrière nog één of twee seizoenen meepikken in de Engelse competitie zou wel erg mooi zijn. Het gepromoveerde Newcastle United zoekt een spits. De fans van The Magpies zijn vast dol op een no-nonsense-spits als Huntelaar. 

Bayer Leverkusen
Waarom weg uit Duitsland, het land waar de 76-voudig international (42 goals) in de afgelopen zeven jaar zo van is gaan houden? Schalke was de grootverdiener liever kwijt dan rijk, maar een hoop andere clubs zullen vooral kijken naar de indrukwekkende statistieken die Huntelaar kan overleggen. Overal waar de spits speelt, scoort hij aan de lopende band. Ideetje: Bayer Leverkusen. Na een teleurstellend seizoen gaan Die Werkself Javier Hernández verkopen en de kans is bovendien groot dat clubicoon Stefan Kiessling binnen een paar weken zijn definitieve afscheid aankondigt.  

Ajax
Ajax, natuurlijk, die club kan en mag niet ontbreken in dit lijstje. Een terugkeer van Huntelaar in Amsterdam hangt al een tijdje in de lucht. Afgelopen zomer informeerde Ajax in Gelsenkirchen naar de beschikbaarheid van KJH. Toen was het nog te vroeg. Bij de verliezend Europa League-finalist loopt inmiddels natuurlijk ene Kasper Dolberg rond. Een basisplaats voor Huntelaar in de Arena zou dus absoluut geen vanzelfsprekenheid zijn. Heeft-ie daar zin in? 

SS Lazio
Och, Italië, het land waar spitsen en vedettes hun voetbalpensioen kunnen uitstellen tot hun 36e- of zelfs langer. Zie Luca Toni, Antonio Di Natale, Miroslav Klose en Francesco Totti. Bij AC Milan hield Huntelaar het slechts één jaar (2009/10) vol: dertig officiële duels, zeven goals. Magertjes. Een revanche in de Serie A zou mooi zijn. Lazio is een fraaie optie, mocht Huntelaar inderdaad iets voelen voor een tweede poging in Italië. De nummer vijf van de Serie A beschikt met Ciro Immobile over slechts één echte nummer 9. Wesley Hoedt en Stefan de Vrij en Kevin Strootman zullen Huntelaar vertellen dat het in Rome goed toeven is. 

Club Brugge
De clubloze Frank de Boer is één van de kandidaten om het roer over te nemen bij Club Brugge. Wij zien het al helemaal voor ons: De Boer én Huntelaar samen aan de slag bij Blauw-Zwart. Brugge beschikt met Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Lex Immers al over een legertje Nederlanders. De Belgische grootmacht lijkt sowieso op zoek te moeten naar een extra goalgetter. José Izquierdo, dit seizoen goed voor veertien treffers, wil graag naar een grotere competitie verkassen.