Aké nog steeds in speciale WhatsApp-groep Chelsea: Ben er nog niet uitgegaan

Aké nog steeds in speciale WhatsApp-groep Chelsea: "Ben er nog niet uitgegaan"

30-05-2017 23:23
26

Nathan Aké staat op een belangrijk punt in zijn loopbaan. Gaat de 22-jarige verdediger voor zijn kans bij Chelsea of kiest hij ervoor elders wekelijks negentig minuten te spelen?

In gesprek met The Guardian blikt de door Dick Advocaat opgeroepen speler vooruit op zijn te maken keuze. Nadat Aké afgelopen winter door Chelsea werd teruggeroepen van zijn verhuurperiode bij Bournemouth, stond hij slechts één keer in de basis in de Premier League. "Als je 17, 18, 19 bent, ben je blij dat je erbij zit, met op de bank zitten of een paar minuten invallen. Maar op mijn leeftijd nu wil je wat meer spelen, ook omdat ik eraan heb geroken", aldus Aké. 

"Natuurlijk weet je dat dit een grote club is, dus er zijn grote spelers en het is niet makkelijk om in de ploeg te komen. Ik moet dus kijken wat er gaat gebeuren met Michael (Emenalo, technisch directeur, red.) en de trainer. We moeten bespreken wat het beste is", aldus Aké, die vertelt dat hij nog steeds in de WhatsApp-groep zit van door Chelsea verhuurde spelers. "Ik ben er nog niet uit gegaan", lacht hij.

Een nieuwe verhuur ligt niet voor de hand. Aké: "Het belangrijkste is spelen. Of het nou hier is of ergens anders, dat weet ik niet."