'Manchester United wacht Real Madrid deze zomer vol vertrouwen op'

'Manchester United wacht Real Madrid deze zomer vol vertrouwen op'

31-05-2017 00:05
11

Real Madrid moet van goede huize komen om David de Gea deze zomer los te weken bij Manchester United. De leiding van de Engelse topclub is vol vertrouwen dat het een nieuwe De Gea-poging van Real kan afslaan, meldt de BBC.

Binnen United houdt men er rekening mee dat Real deze zomer opnieuw op de stoep staat in Manchester, net zoals twee jaar geleden ook het geval was. Toen ketste een deal op de laatste dag van de transferperiode door het te traag verwerken van het papierwerk af. Deze zomer zal er, als het aan United ligt, van een transfersoap überhaupt geen sprake zijn.

Dinsdagavond melden alle grote media in Engeland dat United vertrouwen heeft in het aanblijven van De Gea. De club zit in een veel betere positie dan twee jaar terug, toen De Gea zijn laatste contractjaar in ging en kon dreigen met een transfervrij vertrek. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2019, waardoor United de touwtjes in handen heeft. Er is bovendien een optie voor een extra seizoen in het contract opgenomen.

Het belangrijkste is echter dat De Gea zelf niet om een transfer heeft gevraagd. De doelman is tevreden met de situatie op Old Trafford en weet dat hij volgend seizoen weer actief is in de Champions League.