'Roda JC in de problemen: geen toegang tot Korotaev-miljoenen in Heerlen'

'Roda JC in de problemen: geen toegang tot Korotaev-miljoenen in Heerlen'

31-05-2017 10:20
55

Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev wordt ervan beschuldigd een bedrag van 17,7 miljoen in eigen zak te hebben gestoken. Dit werd bekendgemaakt tijdens de beroepszaak die Korotaev aantekende tegen zijn gevangenisstraf in Dubai. 

Volgens Dagblad De Limburger ligt de Zwitsers-Russische zakenman al enige tijd in de clinch met het bedrijf Helin International FZE. De manager van Helin verklaarde tijdens de beroepszaak dat Korotaev beloofde 17,7 miljoen euro in het bedrijf te investeren, waarna de suikeroom van Roda het bedrag in eigen zak zou hebben gestoken. De uitspraak in de zaak wordt pas over enkele weken verwacht, wanneer duidelijk wordt wat de precieze afspraken tussen Korotaev en Helin waren.

Roda JC wacht ondertussen vol spanning het vonnis af. De Limburgers krijgen nog twee miljoen aan investeringen van Korotaev, die echter geparkeerd staan bij een notaris in Heerlen. Zolang Roda geen notarieel bekrachtigde handtekening van de investeerder heeft, kan de club niet bij dit geld. De nummer zestien van de voorbije Eredivisie-jaargang heeft dit bedrag echter hard nodig om de begroting sluitend te krijgen.