Klopp ziet grote manager in Nederlander: Fantastische gozer, nog betere coach

Klopp ziet grote manager in Nederlander: "Fantastische gozer, nog betere coach"

31-05-2017 11:14
5

Liverpool-manager Jürgen Klopp voorspelt een grote toekomst voor de Nederlander Pepijn Lijnders, zijn assistent-trainer op Anfield. De Duitser hoopt alleen dat die grote toekomst nog even op zich laat wachten.

Op de vraag of Lijnders op eigen benen kan staan, zegt Klopp op de website van Liverpool: "Ja, honderd procent. Geen twijfel, geen twijfel. Maar ik hoop dat hij slim genoeg is om te denken: het is daar nu niet het moment voor. Ook al zijn er jongere managers actief. Het is een lange weg om te bewandelen en hij kan nog steeds veel informatie van ons krijgen. Het bevalt me hoe hij erin staat."

Lijnders stapte in 2014 over van FC Porto naar de Liverpool-academie, promoveerde na een jaar naar het eerste team en bleef aan toen Klopp kwam. "Ik ben heel blij dat de club voor mijn komst al had besloten dat Pepijn moest blijven. Ik had geen idee wie hij was, waar hij vandaan kwam, maar hij heeft een interessante carrière gehad", vervolgt Klopp. "Het is een fantastische gozer en een nog betere manager in de toekomst." Volgens Klopp is Lijnders, die onlangs aan Go Ahead Eagles gelinkt werd, verantwoordelijk voor de doorstroming van de vele talenten bij Liverpool. "Hij houdt maar niet op over ze!"