Update: 'Ünal-transfer snel officieel: goalgetter arriveert op Spaans vliegveld'

Update: 'Ünal-transfer snel officieel: goalgetter arriveert op Spaans vliegveld'

31-05-2017 12:55
27

Manchester City en Villarreal hebben definitief een akkoord bereikt over de transfer van Enes Ünal. Engelse en Turkse media melden dat woensdag. De twintigjarige spits verkast voor zo'n veertien miljoen euro naar Spanje. 

Ünal ondertekent bij Villarreal een vierjarig contract, weet onder meer The GuardianManchester City heeft een terugkoopclausule bedongen bij de Primera Division-club. In de toekomst kan de international voor een slordige twintig miljoen weer naar Manchester worden gehaald. 

In juli 2015 betaalde City twee miljoen euro voor Ünal, die in zijn tienerjaren furore had gemaakt bij Bursaspor. Uiteindelijk speelde de goalgetter niet één officieel duel namens The Citizens. Zijn werkgever verhuurde hem aan RC Genk, NAC Breda en FC Twente. In Enschede beleefde Ünal een topseizoen. Hij maakte negentien treffers in 33 officiële duels. 

Villarreal eindigde op de vijfde plaats van de Spaanse ranglijst. Dat betekent dat El Submarino Amarillo komend seizoen deelneemt aan de Europa League. 

Update 12.55: De transfer van Ünal naar Villarreal wordt waarschijnlijk op korte termijn wereldkundig gemaakt. Op social media duiken inmiddels meerdere foto's en video's op van Ünal, die is gearriveerd op het vliegveld in Spanje.