Overmars onthult Ajax-poging: Een paar jaar terug informeerden we bij Barça

Overmars onthult Ajax-poging: "Een paar jaar terug informeerden we bij Barça"

31-05-2017 20:12
27

Ajax heeft twee jaar geleden bij FC Barcelona geïnformeerd naar Sergi Roberto. Dat onthult Marc Overmars. De directeur spelerszaken kreeg echter nul op het rekest.

"Een paar jaar terug informeerden we bij Barcelona naar Sergi Roberto", bevestigt Overmars in gesprek met Voetbal International. "Hij was al 23, maar ze wilden hem niet laten gaan, want hij was een groot talent dat eraan zat te komen."

Roberto is inmiddels één van de vaste rechtsbacks in de hoofdmacht van Barcelona. Overmars ziet in de Catalaanse afwijzing een groot verschil met de situatie in Amsterdam, waar talenten al vroeg druk uitoefenen om aan spelen toe te komen. Om die reden vertrokken Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi in de winterstop.

Overmars: "Bij ons moet een voetballer van 23 al veertig interlands hebben gespeeld. Dat is een groot verschil, en daar hebben we vooral in de eerste seizoenshelft veel energie in moeten steken. (...) Alle jeugdige talenten willen spelen. Ze hebben het gevoel van: Ik ben er klaar voor, ik moet minuten maken. Terwijl je juist geduld moet kunnen opbrengen."