Alflen trekt stekker uit NEC-deal: Daar had ik geen goed gevoel bij

Alflen trekt stekker uit NEC-deal: "Daar had ik geen goed gevoel bij"

31-05-2017 21:32
10

De overstap van Rob Alflen van Heracles Almelo naar NEC is definitief van de baan. Heracles bevestigt woensdagavond dat de assistent-trainer in Almelo blijft.

Alflen was vorige week nagenoeg rond met NEC om in dienst te reden als opvolger van de ontslagen Peter Hyballa. Al snel bleek dat er geen draagvlak was voor zijn aanstelling bij de raad van commissarissen en de supporters. Resultaat: Alflen wordt géén trainer van NEC.

Hij heeft zelf besloten in Almelo te blijven. "Ik heb me teruggetrokken uit de besprekingen met NEC", zegt Alflen op de clubsite. "Dat heeft overigens niets te maken met de degradatie naar de Jupiler League, maar ik heb wel de ambitie om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Er was echter teveel gedoe rondom onze gesprekken, daar had ik geen goed gevoel bij."

Alflen koos daarom eieren voor zijn geld. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Almelo. De mensen met wie ik in Nijmegen een klik had zijn weg of gaan weg. Bij Heracles heb ik bij iedereen een goed gevoel, en mede daarom heb ik besloten in Almelo te blijven."