'PSV betaalde Troost 10.000 euro na landstitel: mental coach hielp De Graafschap'

'PSV betaalde Troost 10.000 euro na landstitel: mental coach hielp De Graafschap'

01-06-2017 07:10
80

PSV heeft vorig seizoen na het behalen van de landstitel 10.000 euro betaald aan 'voetbalgoeroe' John Troost. Troost zou met zijn bijzondere gave de spelers van De Graafschap van extra kracht hebben voorzien tegen Ajax, dat in Doetinchem niet verder kwam dan 1-1 en daardoor de titel verspeelde.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de ochtendkrant heeft Troost een Whatsapp-bericht als bewijs (zie onderstaande tweet). Daarin is te lezen hoe teammanager Mart van den Heuvel hem 10.000 euro belooft indien de Eindhovenaren de titel zouden pakken. Troost zelf heeft een bankafschrift ter bevestiging. De omstreden mental coach kreeg de 10.000 euro, want door de remise van Ajax bij De Graafschap werd PSV kampioen.

Thijs Slegers, perschef van PSV, laat er niet veel over los. "Wij communiceren als PSV nooit over deals en experts, die bij ons in dienst zijn. Wij bevestigen en ontkennen nooit vragen hierover. Zelfs niet als dit een ander licht op een zaak zou werpen", zegt Slegers tegen het eerdergenoemde medium.

Het Eindhovens Dagblad meldt ook dat Troost al twee keer uit het Philips Stadion verwijderd is en door spelers en technische staf vreemd aangekeken wordt als hij zich weer vertoont op trainingcomplex De Herdgang.