De Ligt over 'grappig' record: 'De grootste aller tijden, uit de boeken geschoten'

De Ligt over 'grappig' record: 'De grootste aller tijden, uit de boeken geschoten'

01-06-2017 07:27
45

Ondanks dat Matthijs de Ligt geen gelukkige tweede interland kende, verbrak hij naar eigen zeggen wél een mooi record. De verdediger van Ajax is de jongste Oranje-international ooit die een rode kaart pakte.

Dat record pakte hij af van niemand minder dan Johan Cruijff, die negentien jaar was toen hij een rode prent ontving bij het Nederlands elftal. "Natuurlijk pak je liever geen rode kaart, maar het is wel grappig dat ik meneer Cruijff, de grootste voetballer aller tijden, de boeken uit heb geschoten, of eigenlijk heb geduwd", aldus De Ligt tegen De Telegraaf.

De Ligt is schuldbewust na de overtreding op Oualid Azarou. "Ik gaf hem een duw. Het mag natuurlijk geen excuus zijn, maar als je zag welke overtredingen er wel werden toegelaten, durfde ik het risico wel te nemen. Natuurlijk was het een rode kaart. Maar in een vriendschappelijk duel had hij volgens mij ook zo maar geel kunnen geven. Laat ik hem gaan, dan zegt iedereen: wat doet hij nou?", meent De Ligt, die na zijn eerste interland ontzettend veel kritiek over zich heen kreeg. De Ajacied had toen een negatieve hoofdrol tijdens het belangrijke WK-kwalificatieduel met Bulgarije.