Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Excelsior

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Excelsior

01-06-2017 15:10
5

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopende verbintenis hebben. Vandaag de beurt aan de selectie van nummer twaalf Excelsior. Hieronder vind je de transfervrije spelers van de Kralingers.

Filip Kurto
De Poolse doelman werd vorig seizoen door Tom Muyters uit de basiself verdrongen en dit seizoen was hij reserve achter Warner Hahn. Ondanks het vertrek van zowel Muyters als Hahn lijkt Kurto ook een nieuwe club te mogen zoeken.

Khalid Karami
Karami rolde pas op latere leeftijd het profvoetbal binnen, maar heeft zich bij Go Ahead Eagles en Excelsior ontwikkeld tot een Eredivisie-waardige rechtsback. Na vier jaar Excelsior wil de transfervrije Karami een stap hogerop zetten.

Jurgen Mattheij
De lange voorstopper speelt al zijn hele carrière bij Excelsior, maar het is nog niet duidelijk of hij aan een zevende seizoen in Kralingen gaat beginnen. Mattheij kan zijn contract bij Excelsior verlengen, maar hij kan ook ingaan op de belangstelling van PEC Zwolle.

Henrico Drost
Het vertrek van Drost lijkt al zeker. De dertigjarige centrale verdediger kwam twee seizoenen geleden over van NAC, maar is in Rotterdam vaak geblesseerd geweest.

Bas Kuipers
Kuipers was anderhalf jaar lang de vaste linksback van Excelsior, maar in de loop van het voorbije seizoen verloor hij zijn plaats aan Milan Massop. Nu zijn concurrent onlangs heeft bijgetekend, lijkt het jeugdproduct van Ajax op zoek te moeten gaan naar een nieuwe werkgever.

Luigi Bruins
Het voormalige supertalent is inmiddels een geroutineerde spelverdeler. Over de toekomst van het kind van de club, in totaal goed voor zeven seizoenen in Kralingen, is vooralsnog echter geen beslissing genomen.

Fredy Ribeiro
De international van Angola kwam een jaar geleden op voorspraak van trainer Mitchell van der Gaag naar Rotterdam. Fredy ontpopte zich meteen tot een vaste basisspeler in de ploeg die zich op knappe wijze wist te handhaven. De vraag is echter of dat genoeg is voor contractverlenging.

Nigel Hasselbaink
De topscorer van Excelsior speelt volgend seizoen ergens anders. Na tien doelpunten in zwart-rode dienst vindt de transfervrije Hasselbaink het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Cedric Badjeck
86 speelminuten in drie seizoenen: dat is de oogst van Badjeck, die in 2015 overkwam van FC Utrecht. De aanvaller uit Kameroen mag zijn heil elders gaan zoeken.