Update: FC Groningen bevestigt: mislukte spits maakt overstap naar Denemarken

Update: FC Groningen bevestigt: mislukte spits maakt overstap naar Denemarken

01-06-2017 19:28
21

Alexander Sørloth (FC Groningen) gaat de overstap maken naar FC Midtjylland. Dat meldt het Deense medium Ekstra Bladet donderdag. Onduidelijk is nog of Sørloth gehuurd óf gekocht wordt van de nummer acht van de Eredivisie. 

Begin 2016 betaalde Groningen ruim 500.000 euro voor de inmiddels 21-jarige Sørloth. De lange Noor kwam met hoge verwachtingen binnen, maar hij heeft zijn prijskaartje nooit waar kunnen maken in het Noordlease Stadion. Zijn eerste maanden in de Eredivisie leverden twee treffers op.

Afgelopen seizoen gebruikte Groningen-trainer Ernest Faber de targetman voornamelijk als invaller. Sørloth stond zeven keer in de basis en viel twintig keer in. Hij scoorde in totaal drie keer. 

Sørloth heeft in Groningen een contract tot de zomer van 2020. Bij FC Midtjylland wordt de international van Noorwegen teamgenoot van Rafael van der Vaart. De Nederlandse routinier heeft zijn eerste seizoen bij Midtjylland er bijna opzitten. 

Update 19.28: Via de officiële kanalen bevestigt FC Groningen het vertrek van Sørloth naar Denemarken. De aanvaller ondertekent bij Midtjylland een 'meerjarige verbintenis'. 'Sørloth slaagde er niet in om een vaste basisplaats te veroveren in Groningen. Uitkomst van gesprekken tussen club, speler en zaakwaarnemer hebben ertoe geleid dat FC Groningen bereid was mee te werken aan een transfer van de jonge Noorse spits', valt er te lezen. Wat de eredivisionist ontvangt voor de Noor, wordt niet bekend gemaakt.