'FC Utrecht onderhandelt in Italië en wil boomlange spits snel vastleggen'

'FC Utrecht onderhandelt in Italië en wil boomlange spits snel vastleggen'

01-06-2017 21:59
29

Simon Makienok moet na Cyriel Dessers de volgende aanwinst van FC Utrecht worden. Het Deense Ekstra Bladet meldt dat de gesprekken tussen de Domstedelingen, de Deense spits en zijn werkgever Palermo in volle gang zijn. 

Sterker nog: de Italiaanse club en Utrecht zouden al bijna een akkoord hebben bereikt over de transfer van Makienok (26). Sébastien Haller werd afgelopen maand voor miljoenen euro's verkocht aan Eintracht Frankfurt, huurling Richairo Zivkovic keert niet terug en ook Nacer Barazite lijkt af te zwaaien. Daarom is Utrecht op zoek naar meerdere nieuwe spelers voor de aanval. 

Dessers werd donderdag gepresenteerd en de kans is groot dat Makienok op korte termijn eveneens voor de camera verschijnt in een Utrecht-tenue. Sinds 2014 staat de boomlange Deen (2.01 meter) onder contract bij Palermo. De Siciliaanse formatie verhuurde hem de afgelopen twee jaar aan respectievelijk Charlton Athletic en Preston North End.

Dit seizoen maakte Makienok drie doelpunten. Hij heeft bij Palermo een verbintenis tot de zomer van 2018. Ekstra Bladet meldt dat de transfer van Makienok mogelijk vrijdag al beklonken wordt.