Update: FC Utrecht bevestigt komst van gewilde spits: Neusje voor de goal

Update: FC Utrecht bevestigt komst van gewilde spits: "Neusje voor de goal"

01-06-2017 14:36
43

FC Utrecht heeft de strijd om Cyriel Dessers in zijn voordeel beslist. De Belgische spits, die overkomt van NAC Breda, wordt donderdagmiddag gepresenteerd.

Dat melden verschillende media donderdagochtend, waaronder BN DeStem en Omroep Brabant. De presentatie van Dessers staat gepland voor 15.00 uur. De spits heeft een akkoord bereikt met Utrecht over een contract tot medio 2020, met een optie voor een extra seizoen.

Het is niet bekend wat Utrecht betaalt voor NAC, die afgelopen seizoen veel indruk maakte in Breda. In zijn debuutseizoen kwam hij tot veertig wedstrijden. Daarin was de aanvaller goed voor 29 doelpunten en dertien assists. Met zeven goals in vier wedstrijden leidde hij NAC bovendien terug naar de Eredivisie.

Bij Utrecht is Dessers de opvolger van Sébastien Haller, die naar Eintracht Frankfurt verkast. De Duitsers betaalden naar verluidt vijf miljoen euro voor de Fransman.

Update 14.36: FC Utrecht heeft de komst van Cyriel Dessers bevestigd. De Belgische spits komt over van NAC Breda en tekent een contract voor drie seizoenen met de optie op nog een jaar in de Domstad. Dessers kwam dit seizoen tot 22 doelpunten en 13 assists bij promovendus NAC. "Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal", zegt coach Erik ten Hag. "Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt. Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende  potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht."