Boze Van der Vaart loopt weg en kan reprimande verwachten: 'Onacceptabel'

Boze Van der Vaart loopt weg en kan reprimande verwachten: 'Onacceptabel'

02-06-2017 00:00
31

Rafael van der Vaart heeft donderdagavond minpunten gescoord bij zijn trainer Jess Thorup. Hun club FC Midtjylland won met 3-0 van Randers FC en kwalificeerde zich zo voor de Europa League, maar Van der Vaart - die negentig minuten op de bank zat - had na afloop geen zin in een feestje. De Nederlander zocht direct de kleedkamer op.

In gesprek met BT uitte Thorup zijn irritatie over het gedrag van de 34-jarige vedette. "Dit is niet de manier waarop het hoort te gaan. Natuurlijk, sterspelers gedragen zich soms wat anders, maar dat betekent niet dat ik het daarom zomaar accepteer. Ik ga hier met hem over praten", aldus de trainer.

"Iedereen moet onderdeel zijn van deze overwinning. Het draait hier om het team. Niemand is groter dan de ploeg. Het was mooi geweest wanneer hij deze zege op het veld gevierd had met de fans, net als alle andere spelers. Dat deed hij niet", vervolgde Thorup. "Nu is het tijd voor vakantie, daarna ga ik met hem hierover praten."

Van der Vaart ondertekende afgelopen jaar een tweejarig contract bij FC Midtjylland. Hij kwam tijdens zijn debuutseizoen in vijftien competitieduels in actie.