'Oplossing dient zich snel aan voor Ziyech: club praat al weken met coach'

'Oplossing dient zich snel aan voor Ziyech: club praat al weken met coach'

02-06-2017 09:43
38

Hakim Ziyech keert wellicht eerder terug bij de nationale ploeg van Marokko dan verwacht. Bondscoach Hervé Renard, de man waar de Ajax-middenvelder nooit meer voor wil spelen, staat in de serieuze belangstelling van AS Saint-Etienne.

L'Equipe meldt vrijdag dat de Franse club al weken in contact staat met de bondscoach van Marokko, die Ziyech voor de Afrika Cup passeerde. Voor de oefeninterland tegen Oranje werd de Ajacied voor het eerst weer opgeroepen, maar hij bedankte voor de uitnodiging en liet weten niet meer onder Renard te willen voetballen.

Renard liet donderdag nog weten een vertrek bij Marokko te overwegen vanwege de discussie rond Ziyech. "Ik ga hier mijn tijd niet verdoen in een stadion, waar iedereen elke wedstrijd weer roept om Ziyech", zei de coach, die niet de enige kandidaat is om trainer te worden bij Saint-Etienne. Ook Arsenal-icoon Patrick Vieira is in beeld. Saint-Etienne is wel al in gesprek met de Marokkaanse voetbalbond om de voorwaarden van het wegkopen van Renard te bespreken.