Mertens kon lucratieve transfer maken: Maar toen begon hij te scoren als een gek

Mertens kon lucratieve transfer maken: "Maar toen begon hij te scoren als een gek"

02-06-2017 09:57
10

Het had niet veel gescheeld of Napoli-spits Dries Mertens had voordat hij op dreef kwam in de Serie A een transfer naar China gemaakt. Dat onthult landgenoot Axel Witsel vrijdag.

In een interview met La Dernière Heure vertelt Witsel dat zijn club Tianjin Quanjian er nog graag een aanvaller bij wilde halen. De keuze viel eerst op oud-PSV'er Mertens. "Ze hadden een gesprek met Dries, maar hij begon toen te scoren als een gek. Twee keer per wedstrijd, soms drie keer... Inmiddels heeft hij ook bijgetekend", lacht de middenvelder.

Een vertrek van Mertens naar China behoort nog steeds tot de mogelijkheden. in zijn nieuwe contract staat namelijk dat hij voor een bedrag van zo'n dertig miljoen euro naar China kan vertrekken. Maar dan wel pas vanaf 2018.

Volgens Witsel is hij zeker niet de enige Belg die binnenkort in China speelt. "Dat is mogelijk. Meerdere van hen zijn geïnteresseerd. Of ik geen spijt heb dat ik niet voor Juventus koos? Ze spelen inderdaad de finale van de Champions League, maar ik heb zeker geen spijt. Ik hoop dat ze winnen", besluit hij.