'Guardiola wilde alles weten over Sanchez, De Ligt, Ziyech, noem maar op'

'Guardiola wilde alles weten over Sanchez, De Ligt, Ziyech, noem maar op'

02-06-2017 11:26
21

Josep Guardiola volgt het Nederlands voetbal op de voet. Dat zegt Jack van Gelder, die voor een documentaire over de Europa Cup 1-winst van FC Barcelona in 1992 bij de Spanjaard thuis is geweest.

"Ik ben, en dat vond ik ontzéttend leuk, anderhalf uur met Koeman bij Pep Guardiola thuis geweest", vertelt Van Gelder in Evers Staat Op op Radio 538. "Dat vond ik te gek om mee te maken. Wát een leuke man en wat weet hij veel, ook van het Nederlands voetbal. Hij wilde alles weten over Sánchez, De Ligt, Dolberg, Ziyech, noem maar op."

Wedden

Meer odds

Van Gelder denkt dat het een mooie documentaire is geworden. "We zijn met Ronald Koeman teruggegaan naar de plek waar hij 25 jaar geleden geschiedenis schreef met Barcelona en eigenlijk Catalonië bevrijdde", aldus Van Gelder, die met Koeman ook terug is gegaan naar het hotel waar de Barça-selectie destijds verbleef. "En daar werd hij opeens ontdaan, zo kende ik Koeman niet. Die ging daar een traantje pinken, echt heel mooi." Ziggo zendt de documentaire zaterdagavond om 19.00 uur uit.