FC Utrecht blijft bezig: na twee transfers nu groot talent vastgelegd

FC Utrecht blijft bezig: na twee transfers nu groot talent vastgelegd

02-06-2017 12:07
26

FC Utrecht heeft de zoveelste belangrijke slag in korte tijd geslagen. Na de komst van Cyriel Dessers (NAC Breda) en de aanstaande transfer van Sander van der Streek (Cambuur), heeft de club nu talent Giovanni Troupée langer aan zich weten te binden.

De net negentienjarige rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021 bij FC Utrecht. "Giovanni is een verdediger die over fantastische kwaliteiten beschikt die hij de komende periode bij FC Utrecht verder wil ontwikkelen", zegt trainer Erik ten Hag op de website van de Domstedelingen.

"Hij past in het profiel van de moderne vleugelverdediger. Wij zijn zeer verheugd dat we Giovanni langer aan ons hebben kunnen binden en dat wij samen de ambities van FC Utrecht willen waarmaken." Troupée, die al een tijdje gevolgd wordt door PSV, brak dit seizoen definitief door op de rechtsbackpositie en speelde reeds 33 wedstrijden in de Eredivisie. Hij won dit seizoen de David Di Tommaso-trofee, de prijs die de Utrecht-supporters uitreiken aan de beste speler van het seizoen.