PEC Zwolle doet zaken met Ajax: 'Goed gevoel over periode in Amsterdam'

PEC Zwolle doet zaken met Ajax: 'Goed gevoel over periode in Amsterdam'

02-06-2017 14:01
31

Diederik Boer vertrekt naar PEC Zwolle. De nummer veertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen bevestigt vrijdagmiddag de terugkeer van de 36-jarige doelman, die transfervrij overkomt van Ajax.

VoetbalPrimeur meldde eerder deze week dat de gesprekken tussen Boer en PEC onderweg waren - en vrijdag werden spijkers met koppen geslagen. De routinier, die van 2002 tot 2014 ook al in de hoofdmacht van PEC keepte, heeft een tweejarig contract ondertekend. Het is de bedoeling dat hij daarna een andere functie gaat bekleden binnen de club.

"PEC Zwolle is mijn club, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer", aldus Boer op de website van zijn 'nieuwe' club. "Ik heb een fantastische periode gehad en vele prijzen gewonnen in Zwolle. Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de periode in Amsterdam."

Boer gaat in Zwolle de concurrentiestrijd aan met Mickey van der Hart. "Met Diederik halen we een ervaren doelman binnen, die de club zeer goed kent. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld bij Ajax, ondanks zijn rol als reservedoelman", aldus technisch manager Gerard Nijkamp.