Gudde vertrekt bij Feyenoord: 'Vraag of ik na tien zware jaren nog de energie heb'

Gudde vertrekt bij Feyenoord: 'Vraag of ik na tien zware jaren nog de energie heb'

02-06-2017 15:53
36

Eric Gudde stopt als algemeen directeur bij Feyenoord. De beleidsbepaler legt per 30 november 2017 zijn functie bij de Rotterdamse club neer. Dat meldt Feyenoord in een officiële verklaring.

Gudde heeft zijn besluit vrijdag aan het directieteam, de Raad van Commissarissen en de overige werknemers bekendgemaakt. "De voorbije weken heb ik, zoals vermoedelijk iedere Feyenoorder, op een roze wolk geleefd door het succes van het behalen van het kampioenschap", legt Gudde zijn besluit uit. "Het was een tijd van enorm genieten, maar voor mij ook een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn en die Feyenoord ook mag verwachten van haar algemeen directeur."

"Daar twijfelde ik over en als dat zo is dan is je vertrek aankondigen volgens mij het enig juiste om te doen. Bovendien denk ik dat het voor de organisatie goed is dat er straks, na tien jaar Eric Gudde, weer een ander iemand met nieuwe inzichten en frisse ideeën op mijn plaats komt te zitten", aldus de directeur, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt. "Ik ga in elk geval niet bij een andere Nederlandse voetbalclub werken.Als ik per 1 december weg ben, gaan we eerst een lange vakantie ver weg plannen. Even afkicken na tien mooie, maar ook zeer intensieve jaren."

Gudde maakte een turbulente periode door bij Feyenoord. De laatste jaren krabbelde de club onder leiding van Gudde en technisch directeur Martin van Geel op uit het financiële dal, met de titel van dit seizoen als absoluut hoogtepunt.