Ajax contracteert middenvelder: 'Sluit met ingang van komend seizoen aan'

Ajax contracteert middenvelder: 'Sluit met ingang van komend seizoen aan'

02-06-2017 19:05
82

Ajax heeft met FC Kopenhagen een akkoord bereikt over de komst van Victor Jensen. De zeventienjarige aanvallende middenvelder tekent voor drie jaar in Amsterdam.

Dat meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. "Het is mooi dat wij dit grote talent hebben weten te contracteren. Complimenten voor onze Deense scout John Steen Olsen, mede dankzij zijn inspanningen komt Jensen naar Amsterdam. Met ingang van komend seizoen zal hij aansluiten bij het vlaggenschip van onze opleiding, het elftal O19", zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars op de clubsite van Ajax.

Jensen geeft aan 'blij' en 'trots' te zijn met zijn transfer naar Ajax. "Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken."

Jensen werd dit jaar nog uitgeroepen tot Grootste Talent van Denemarken Onder zeventien jaar. Het contract van de Deen gaat in per 1 juli. De middenvelder sluit komend seizoen aan bij Ajax onder negentien jaar.