Update: Dortmund troeft Europese top af en contracteert toptalent (18)

Update: Dortmund troeft Europese top af en contracteert toptalent (18)

05-06-2017 11:21
13

Borussia Dortmund is er weer eens in geslaagd een toptalent te strikken. De zaterdag achttien jaar geworden Dan-Axel Zagadou komt over van Paris Saint-Germain en tekent een contract bij de Duitse club.

Dat meldt Kicker. Uiterlijk volgende week wordt de transfer van de centrale verdediger wereldkundig gemaakt door club waar Ajax-trainer Peter Bosz volgend seizoen mogelijk aan de slag gaat. Voor Zagadou hoeft geen transfersom betaald te worden. De aanvoerder van Frankrijk Onder 19 had nog geen profcontract getekend bij PSG en kan daardoor na zijn achttiende verjaardag gaan en staan waar hij wil.

Ook Manchester City, RB Leipzig en VfL Wolfsburg zaten achter de handtekening van de 1 meter 93 lange verdediger aan. Zagadou is na Ousmane Dembélé (Stade Rennes) en Raphael Guerreiro (FC Lorient) de derde speler in een jaar tijd die Dortmund uit Frankrijk haalt. Met de komst van het toptalent is de centrale verdediging van Dortmund zo goed als rond. Eerder werd al bekend dat Ömer Toprak in de zomer overkomt van Bayer Leverkusen. Ook Sokratis, Marc Bartra en Matthias Ginter kunnen in het centrum uit de voeten.

Update 5/6 11.21: Borussia Dortmund heeft de komst van Dan-Axel Zagadou bevestigd. De verdediger komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Met de komst van de aanvoerder van Frankrijk onder 19 troeft de Duitse topclub onder meer Manchester City, RB Leipzig en VfL Wolfsburg af.