'Reden van bekoelde United-interesse duidelijk: megabod op Bale in het verschiet'

'Reden van bekoelde United-interesse duidelijk: megabod op Bale in het verschiet'

04-06-2017 07:25
23

Manchester United zou wel eens een gedurfde move kunnen maken voor Gareth Bale op de zomerse transfermarkt. De interesse van The Red Devils in Antoine Griezmann is bekoeld, omdat de aanvaller van Real Madrid beter in het plaatje past.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Manchester Evening News. United brengt liever een megabod uit op Bale, die wordt gezien als een betere teamspeler dan Griezmann. Bovendien is de Welshmen meer een echte vleugelspeler en kan hij op beide flanken uit de voeten. De club van manager José Mourinho lijkt zo'n 115 miljoen euro op tafel te willen leggen.

De toekomst van Bale bij Real Madrid wordt door vraagtekens omgeven. Hij tekende eerder dit seizoen een nieuw zesjarig contract, maar dit seizoen werd hij opnieuw door blessures geplaagd. Zijn vervanger Isco maakte bovendien een uitstekende indruk, terwijl ook Marco Asensio nadrukkelijk op de deur klopt. In de Champions League-finale in Cardiff kwam Bale als invaller binnen de lijnen.

Manchester United probeerde Bale in het verleden al meermaals vast te leggen. Als speler van Southampton en Tottenham Hotspur kwam het voor de linkspoot echter tot twee keer toe niet van een overstap naar Old Trafford. Real Madrid betaalde in 2013 naar verluidt honderd miljoen euro voor hem.