'Voormalig FC Twente-reus Douglas in de belangstelling van Eredivisie-topclubs'

'Voormalig FC Twente-reus Douglas in de belangstelling van Eredivisie-topclubs'

04-06-2017 18:22
30

Douglas Franco Teixeira, bekend uit zijn periode bij FC Twente, keert komend seizoen mogelijk terug op de Nederlandse velden. 'Meerdere' Eredivisie-clubs hebben geïnformeerd naar de Braziliaanse stopper, die bij zijn club Sporting Portugal vooral op de bank zit. 

Afgelopen zomer nam Sporting de 29-jarige verdediger over van het Turkse Trabzonspor. Douglas ondertekende in Lissabon een driejarige verbintenis. Een groot succes is het nieuwe avontuur van de stopper niet geworden. Afgelopen seizoen kwam hij bij de werkgever van Marvin Zeegelaar, Luc Castaignos en topscorer Bas Dost slechts twee keer in actie in competitieverband. 

Sportkrant Record heeft vernomen dat een aantal ploegen uit de Eredivisie bij Sporting heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Douglas komend seizoen te huren. Namen van clubs worden niet genoemd, maar het ligt voor de hand dat het gaat om teams uit de top. Sporting lijkt alleen bereid om mee te werken als er een huursom van minimaal één miljoen euro wordt betaald. 

Douglas maakte tussen 2007 en 2013 furore in het shirt van Twente. Met de Tukkers werd hij in 2010 kampioen van Nederland. In 2011 kreeg de geboren Braziliaan een Nederlands paspoort. Daarna was er zelfs sprake van een debuut in Oranje. Daar kwam het nooit van.