'Arias op weg naar PSV-uitgang: eerste gesprek over transfer van ruim 10 miljoen'

'Arias op weg naar PSV-uitgang: eerste gesprek over transfer van ruim 10 miljoen'

05-06-2017 07:12
28

Santiago Arias wordt in Engeland opnieuw in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Swansea City zou de beste papieren hebben om hem over te nemen van PSV.

Arias heeft net zijn vierde seizoen achter de rug in Eindhoven en lijkt toe aan een nieuwe uitdaging. Swansea ziet de komst van de 25-jarige Colombiaan wel zitten, meldt The Mirror. De boulevardkrant schrijft dat Arias meer dan tien miljoen euro moet kosten. Twee maanden geleden werd nog gerept over een vraagprijs van veertien miljoen.

De kans lijkt groot dat Arias volgend seizoen in de Premier League speelt, want ook West Ham United, Liverpool, Tottenham Hotspur en het Everton van Ronald Koeman zijn geïnteresseerd. Swansea zou echter als enige club al hebben gesproken met Arias.

Arias is sinds 2013 een vaste waarde in de achterhoede van PSV, dat hem destijds overnam van Sporting Portugal. De rechtsback, tevens international van Colombia, heeft in Eindhoven een contract tot de zomer van 2019. Bij Swansea moet hij routinier Angel Rangel opvolgen.