Update: Heerenveen bevestigt terugkeer van verdediger naar Hongarije

Update: Heerenveen bevestigt terugkeer van verdediger naar Hongarije

05-06-2017 14:58
7

SC Heerenveen raakt Kenny Otigba kwijt aan Ferençvaros. Volgens de NOS heeft de verdediger van de Friezen reeds een contract ondertekend bij de topclub uit Hongarije. 

Vorige week maakte onder meer Omrop Fryslan al melding van de aanstaande transfer. Nu is de deal dus beklonken. Het contract van Otigba in Heerenveen liep af en de club had de mandekker al laten weten dat de samenwerking niet verlengd zou worden. De keuze voor Hongarije komt niet geheel uit de lucht vallen: Otigba groeide daar op. In 2008 haalde Heerenveen hem weg bij Békéscsaba. 

Dit seizoen werd Otigba door de Friezen verhuurd aan Kasimpasa, maar ook dat werd geen groot succes. In de tweede seizoenshelft moest hij veelal vanaf de reservebank toekijken. Nu gaat hij zijn geluk beproeven in Hongarije. Heerenveen ontvangt 'een paar ton' voor de verdediger, zo wist Omrop Fryslan eerder al te melden. Otigba heeft voor drie jaar getekend bij Ferençvaros. 

Update 14.58: Heerenveen heeft bevestigd dat Kenneth Otigba zijn loopbaan vervolgt in Hongarije. Ferencvaros is zijn nieuwe club. Otigba speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Turkse Kasimpasa en liep sinds zijn zestiende rond bij Heerenveen, dat hem oppikte in Hongarije. In totaal kwam hij 82 keer uit voor de Friese hoofdmacht.