Seedorf gelinkt aan trainersklus in Brazilië: 'Salaris struikelblok'

Seedorf gelinkt aan trainersklus in Brazilië: 'Salaris struikelblok'

06-06-2017 08:15
6

Clarence Seedorf kan zijn trainerscarrière mogelijk nieuw leven inblazen in de Braziliaanse competitie. De Nederlander staat op het lijstje van Santos. Seedorf heeft echter wel concurrentie.

Santos heeft na het ontslag van Dorival Junior in eerste instantie de zinnen gezetten op Levir Culpi, de trainer van Fluminense. Indien zijn komst niet haalbaar is, schakelt de club over op twee andere kandidaten: Seedorf en Rogerio Micale. Dat melden Braziliaanse media, waaronder Terra. Culpi is op de hoogte van de interesse van Santos en heeft tot dinsdag de tijd om te reageren.

Bij Santos achten ze ook Seedorf geschikt om de trainersklus aan te nemen, maar de club betwijfelt of de Nederlander te porren is voor de functie. Het salaris vormt mogelijk een groot struikelblok. Eerder was Seedorf namelijk trainer van AC Milan en het Chinese Shenzhen, waar hogere salarissen worden betaald. Santos hoopt de opvolger van Dorival nog voor het einde van deze week te presenteren.

Ondertussen wordt Seedorf ook genoemd bij Ajax. Naar verluidt staat de voormalig international op het lijstje om Peter Bosz op te volgen. De 53-jarige trainer staat op het punt om te tekenen bij Borussia Dortmund.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie